färg

Jag gillar mina kuddar!

Translation: Colorful pillows, the best accessory for a white sofa.
Äntligen!

Vi har köpt ett hus! Känns helt underbart. Efter många års letande hittade vi till slut ett 84 år gammalt hus med snälla väggar. Ska bli kul att ha er med på resan.

Translation: Old blueprints on our house that we bought today. Happiness!something to remember me by

Vår granne Olga har ett helt skåp full med dockor från olika länder som hon sparat under en massa år. Nu ska hon snart flytta och ska samtidigt sälja sin docksamling. Dockan från Rumäninen kommer fattas bara för den fick vi så att vi inte ska glömma bort varandra.

Translation: A doll from Romania has moved in, a gift from a neighbor that is moving. It looks good on our shelf together with dusty books and my grandfathers camera.
minnen

Jag har tittat igenom gamla bilder ikväll på datorn och fastnade för mappen Maj 2009. Längtar tillbaks till landet.


silent hill

Jag skickade just en länk till min syster Lisa, The Kingston Lounge, där Richard Nickel Jr från Brooklyn visar bilder han tagit i övergivna sjukhus och liknande platser. Man tappar andan när man ser dessa platser. Jag kan inte riktigt beskriva känslorna man känner. Trots tomheten känner man tydligt av alla livsöden och energier som dessa platser lämnar efter sig och bilderna dröjer sig kvar i medvetandet länge. Det är vackert, sorgligt och skrämmande på en och samma gång.

Det fick mig att börja tänka på Lisas fantastiska bildspel från Tjernobyl som lämnar mig med samma känslor. Kika här.

Translation: Visit The Kingston Lounge. Amazing scenery from abandon places, mostly hospitals. Photographed by Richard Nickel Jr. Also check out Lisas pictures from Chernobyl. It gives you the same emotional experience.

 

AprillAprill collage recap

Oj så många collage det har blivit.

Translation: I never realized how many collages I have done until now.

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 


back in the days

Tretorns tenniskatalog från 80talet var lite otippad måste jag säga.

Translation: Playing tennis and wearing Tretorn was more fun back in the days?

house dreams

Jag sparar ofta ner bilder från hemnet på hus som har något extra. Det här huset var till salu för några månader sen, tyvärr alldeles för litet och utanför Helsingborg. Men jag gillar det verkligen och det skulle kunna bli hur fint som helst.

Translation: I often save pictures on homes for sale from hemnet. Homes that I could see my self live in. This house was too small for us unfortunately but I´m sure it could be beautiful.


kläm kläm

Ni glömmer väl inte att klämma? Nu är det snart bröstcancermånad och jag är arg på mig själv för att jag inte hunnit ge mig ut och sälja mina magneter. Men jag har sålt en del här på bloggen och det känns så himla kul! Om ni har något tips på bra försäljningställen får ni gärna säga till. För varje såld magnet skänker jag 5:- till Bröstcancerfonden.

Translation: Don´t forget to examine your breast each month. My refridge magnet will help you remember. For each sold magnet, 5 SEK is donated to breast cancer research.

 


photos by Lillo

Vi har köpt en ny kamera och Lillo vill gärna ta egna bilder. Jag måste säga att man kan få en hel del inspiration av hennes nytänkande vinklar.

Translation: We recently bought a new camera. Lillo knows her business. Think I can learn a lot from her actually!

 

 

 

 


ögonblick

Älskar denna bild på pappa och storasyster Moa.

Translation: My dad and bigsister Moa back in the 70ies. I love this pic!

AprillAprill

sisters

Min syster Lisa och jag har väldigt lika inredningsstil och inspireras ofta av varandra vilket syns på våra hem. Hon har nyligen gjort en fotovägg av ramar från loppisar och jag är sugen på att göra något liknande!

Translation: My sister Lisa and I share the same taste in interior decoration. When you visit our homes, you can tell we are sisters!hej, hello, bon jour!

Jag blir nyfiken på hur många utländska läsare jag har, fick en hälsning från Gini i Frankrike. Kanske det finns fler som bara kollar på bilderna och inte fattar vad jag skriver. I så fall är det dags för en svengelsk version av mina inlägg.

Translation: Hello earth! Meet Gini, a reader and blogger from France. I´m doing this translation for her, but maybe there are more readers out there tired of just looking at the pictures and reading everything in swedish?
pyssel

Åh va det är lyxigt att ha en kompis att pyssla med! Känner ni igen mönstret på tapetrullen med blåbären förresten?

präktigt och praktiskt

Inte så svårt att förstå varför man slutade använda bilhjälm.


facelift

Vi var och kollade på ett hus för knappt 6 månader sen. Det var ett renoveringobjekt och jag minns övervåningen som en mörk grotta och trappan var livsfarlig för gamla och barn. Vi tyckte inte riktigt att vi kunde se potentialen. Igår kom samma hus ut på hemnet igen. Över 2 miljoner dyrare nu och totalrenoverat. Förstår att vi visst kunnat få övervåningen ljus och öppen. Men hade vi renoverat det hade vi behållt alla gamla detaljer i huset som vackra dörrar, trägolv och fönster, ja hade sänggaveln och sänglamporna ingått också hade jag inte tackat nej heller!
Retro

Här i Helsingborg ligger Retros showroom inhyst i en gammal konsumbutik från 40 talet på Kopparmöllegatan 19. Åh så mycket fint och dyrt. Kolla själv på retromoderndesign.com Ägaren till butiken berättade att han kommer börja nyproducera Carl Arne Bregers vattenkanna efter att jag frågat om pris på den som stod i butiken. Vattenkannan som designades 1957 för Gustavsberg var tänkt att rymmas på fönsterbrädet bakom gardinen men här hemma skulle den få stå i rampljuset som den förtjänar.
bild från Wikipedia

Voddeladihooo!

Idag fick vi en inbjudan till Voddlers betaversion. Andreas har väntat som om det vore en VIP-inbjudan till Oscarsgalan och tar uppdraget som testare på största allvar. Voddlevad tänker kanske ni? Många beskriver det som Spotify fast för film. Du får tillgång till alla filmer och serier du kan tänka dig, som en bio/videobutik i din dator. Kostar ingenting om man kan kan tänka sig att kolla på reklam innan filmen. Vill man slippa det så betalar man istället en avgift per film eller per månad. Plötsligt känns fildelning väldigt oldschool och såå last season.


brickor

Blev imponerad av Fingerspitzengefühls bricksamling. Undrar hur många olika motiv det finns på just denna brickmodellen. Vi har i alla fall en gul och fin!


fågelbo

Det har flyttat in en liten fågel hos oss idag. Den verkar trivas så jag tror den stannar kvar.


kryddhyllan

Äntligen har jag hittat kryddhyllan som jag letat efter länge. Ropade in den på en auktion i helgen efter ett tips från min fyndbytar-kompanjon Jenny. Tack vare mina läsare vet jag nu att den kommer från Gustavsberg och är tillverkad 1917-34. Formgivaren är keramikern Wilhelm Kåge. Lådorna är i flintporslin, och det finns en stor modell och en liten modell. Min är ingrodd i gammalt fett och matos så nu ska den diskas och göras ännu finare.


family pic

Dos Family har en bloggbattle med uppmaningen att alla läsare ska ta en familjebild, gör det du också! Så här ser vi ut på väg till garaget. Lillo har den tejpade garageportsöppnaren redo i handen och Andreas är den enda som kollar in i kameran. Jag har mammas gamla ryska sjal på mig som Lisa och jag har delat vårdnad om.
piff o puff

I dag var det en fröken på Lillos dagis som kommenterade att Lillo och jag ofta var likadant klädda. Vi har i och för sig 2 par skor som är likadana och idag hade vi flätor och skinnjacka båda två. Kunde inte låta bli att skämmas lite över min ibland omedvetna matchning. Jag skyller på min mamma och pappa som visste hur man skulle klä sig för att visa att man hörde ihop. Kolla bara här.planet earth

Jag är pinsamt dålig på geografi men tack vare vår fina jordglob ska jag se till att Lillo kommer ha lite koll. I alla fall på hur världen såg ut 1974.


Tommy & familjen

Det finns en leksaksbutik på Söder här i Helsingborg som är helt unik, likaså gubben som äger den. Butiken har legat där så länge jag minns. Den är helt överbelamrad med grejer så att komma in i butiken är en omöjlighet. Man får stå i dörren och säga vad man vill ha, är säker på att det finns fantastiska fynd som gömmer sig därinne. Sortimentet har nog inte förnyats sen början av 90 talet. Lillo och jag såg några dockor till dockskåpet i skyltfönstret idag och en robot som fick följa med hem.
färgterapi

Undrar om folk mådde bättre förr när modet var sådär färgglatt och stormönstrat, man skämdes inte för sig direkt. Jag blir i alla fall glad när jag ser min kjol som jag fyndade för 20 kronor i dag på loppis.


byteshandel

Min kompis Jenny (ni har sett hennes fina hem innan) och jag har en väldigt bra deal. Hon kikar efter saker till mig på loppisar och likande och jag åt henne. Så när vi träffas brukar vi nästan alltid ha med oss små saker till varann. Idag fick jag en kökshandduk och servetter från Coops begränsade 110 års-jubileumsserie med mönstret "Fallande löv" Stig Lindberg. Bytt är bytt, ska bli kul att hitta något lika fint att ge tillbaka.
RSS 2.0